Szolgáltatásaink

A Borsika Családi napközi

A Borsika családi napközi kőbánya-kertváros csendes, nyugodt, családias környezetében helyezkedik el. Jellegében a magánbölcsőde és a magánóvoda jegyeit hordozza, ezektől abban különbözve, hogy míg a magánbölcsőde és a magánóvoda nagy létszámú, addig a családi napközi kis létszámban fogadja a gyerekeket. Ezáltal családiasabb légkörben, szinte otthon érezheti magát a gyermek.

Ünnepek a Borsika családi napköziben

A Borsika családi napközi életében fontosnak tartjuk a hagyományok őrzését az ünnepek megtartását és az ünnepekre való felkészülés izgalmát. Minden ünnep és jeles alkalom bekövetkezte előtt jóval már ezekhez kapcsolódnak játékaink, énekeink, meséink és mondókáink. Vallási ünnepek esetén tiszteletben tartva a más vallások szokásait, eltekintünk a gyermek ünneplésen való részvételétől.

Gyermekmegőrző, alternatív gyermekfelügyelet

A családi napközin kívül gyermekmegőrzés címén várjuk azokat a szülőket, akik ügyeik intézése miatt csak pár órára szeretnék elhelyezni gyermeküket. A gyermekmegőrző a családi napközitől elkülönülő helyiségben kapott helyet. A gyermekmegőrzést igénybe vevők a fakultatív programokon, a játékos angol oktatáson és a készségfejlesztő tornán ugyanúgy részt vehetnek, mint a családi napközis gyerekek.

Készségfejlesztő torna

Készségfejlesztő tornán gyermeke különóra keretében vehet részt. Itt a gyermekek koruknak megfelelő egyensúlyozó, járás biztonságát és ritmusát fejlesztő gyakorlatokat végeznek hetente kétszer, kedden és csütörtökön. A családi napközi gyermekeinek a foglalkozásokat napközben tartjuk, így a szülőknek nem jelent plusz időt és energiát munka után.

A Borsika Családi napközi filozófiája

A Borsika napközi felfogását, filozófiáját a gyermeki személyiség szeretete, tiszteletben tartása, az egyéni tulajdonságok figyelembevétele jellemzi. Ezek a dolgok az alapvető feltételei a személyiség kibontakoztatásának és a harmonikus fejlődés biztosításának.