Szolgáltatásaink

A Borsika Családi napközi

A Borsika családi napközi kőbánya-kertváros csendes, nyugodt, családias környezetében helyezkedik el. Jellegében a magánbölcsőde és a magánóvoda jegyeit hordozza, ezektől abban különbözve, hogy míg a magánbölcsőde és a magánóvoda nagy létszámú, addig a családi napközi kis létszámban fogadja a gyerekeket. Ezáltal családiasabb légkörben, szinte otthon érezheti magát a gyermek.

Családi napközink fő tevékenysége: a gyermekek napközbeni felügyelete és ellátása.

A kisgyermek nem egyszerűen felügyeletet és ellátást igényel, hanem mindezt szeretetteljes, családi hangulatban, testi- lelki-értelmi szintjének megfelelő és ezeket fejlesztő közegben szeretné idejét eltölteni.

A Borsika családi napköziben kiemelten foglalkozunk a gyermekek testi-lelki- értelmi fejlődésének elősegítésével. Munkánk során fontosnak tartjuk a családokkal való szoros együttműködést, hiszen a gyerekek elsődlegesen a családtagoktól látott mintát ítélik helyesnek.

A Borsika családi napköziben elsődleges szempont az egészséges életmód, a mozgás és a korszerű táplálkozási elvek követésének elsődlegessége. Gyermekorvos által jóváhagyott napi főétel mellett zöldségben és gyümölcsben gazdag étrendet követünk, nem fogyasztunk cukros üdítőket és édességet is ritkán, alkalmanként (születés- és névnap) kóstolgatunk.

Családi napközinkben az értelmi és nyelvi fejlesztésben a mesék, mondókák, versek és énekek mindennapos használatának eszközével élünk.

A Borsika családi napköziben tevékenyen ismerjük meg a természetet, kertészkedünk, ültetünk és nyomon követjük növényeink életét.

Környezettudatos elveknek megfelelően szelektív gyűjtjük a hulladékot, ezzel példát mutatva a családoknak is.