Szolgáltatásaink

Gyermekmegőrző, alternatív gyermekfelügyelet

A családi napközin kívül gyermekmegőrzés címén várjuk azokat a szülőket, akik ügyeik intézése miatt csak pár órára szeretnék elhelyezni gyermeküket. A gyermekmegőrző a családi napközitől elkülönülő helyiségben kapott helyet. A gyermekmegőrzést igénybe vevők a fakultatív programokon, a játékos angol oktatáson és a készségfejlesztő tornán ugyanúgy részt vehetnek, mint a családi napközis gyerekek.

Szeretettel várjuk gyermekét, ha szüksége van egy nyugodt délelőttre ügyei intézéséhez, akár csak egy-két órára vagy egész napra is. A gyermekmegőrző igény esetén az esti órákban is igénybe vehető.

Gyermekmegőrző szolgáltatásunk igénybevétele esetén kérjük értesítsen előzetesen telefonon, hogy számítani tudjunk az érkezésre. Amennyiben 1-2 órára venné igénybe a gyermekmegőrzőt, úgy az azt megelőző este 20.00 óráig kérjük jelezze érkezését (sos esetén hétköznap 1 órával az érkezés előtt) amennyiben hétvégén vagy az esti órákban venné igénybe gyermekmegőrző szolgáltatásunkat, úgy az időpontot megelőző 48 órával kérjük a telefonon történő jelentkezést.

A gyerekmegőrző szolgáltatásunk a gyermek érdekében először egy-két alkalommal játszóházas jelleggel, a szülő jelenlétével zajlik, hogy a kisgyermek megszokja és elfogadja az új környezetet, kapcsolatot teremtsen a gyermekmegőrző állandó gondozóival. Ezután biztonsággal és lelki megrázkódtatás nélkül maradhat a már ismert és biztonságos környezetben.
Gyermekmegőrzőnk rugalmasan az igényekhez igazodva működik.
A gyermekmegőrző gondozói leinformálható szakképzett gondozók,
egyben családanyák.

Gyermekmegőrzőnk szellemisége a családi napközi szellemiségével megegyezve: Kiemelten foglalkozunk a gyermekek testi-lelki- értelmi fejlődésének elősegítésével.

A kisgyermek a gyermekmegőrzés időtartama alatt kiegyensúlyozott, érzelemgazdag, harmonikus, ingergazdag közegben töltheti el idejét.
A gyermekmegőrzőben időközönként párhuzamosan több gyermek is tartózkodhat, amely segíti a kisgyermek szocializációját, közösséghez szoktatását.